Friday, September 28, 2012

rytas rudenį

Yra penktadienio rytas rudenį Taline. Vyras ir moteris sėdi kavinėje senamiestyje. Vyras yra jaunas. Jo vardas Priitas. Priitas yra vedęs. Moteris yra Priito žmona.  Jos vardas Helena. Ji taip pat jauna. Priitas ir Helena yra estai. Jie iš Talino.

It is a Friday morning in autumn in Tallinn. A man and a woman sit at a café in the old town. The man is young. He's called Priit. Priit is married. The woman is Priit's wife. Her name is Helena. She is also young. Priit and Helena are Estonians. They come from Tallinn.

On reede hommik sügisel Tallinnas. Mees ja naine istuvad kohvikus vanalinnas. Mees on noor. Tema nimi on Priit. Priit on abielus. Naine on Priidu elukaaslane. Tema nimi on Helena. Ta on ka noor. Priit ja Helena on eestlased. Nad on pärit Tallinnast.

Priitas ir Helena gyvena prie Estijos nacionalinės bibliotekos. Priitas dirba biure. Jis yra buhalteris. Helena nedirba. Ji yra studentė. Ji studijuoja istorijos Talino universitete. Ji kartais eina į biblioteką. Ji mėgsta ten studijuoti, nes yra ramu.

Priit and Helena live near the Estonian National Library. Priit works in an office. He is an accountant. Helena doe not work. She is a student. She studies history at Tallinn University. She sometimes goes to the library. She likes to study there because it is quiet.

Priit ja Helena elavad Rahvusraamatukogu lähendal. Priit töötab büroos. Ta on raamatupidaja. Helena ei tööta. Ta on üliõpilane. Ta õpib ajalugu Tallinna Ülikoolis. Mõnikord käib ta raamatukogus. Talle meeldib seal õppida, sest on vaikne.

Priitas: Aš dabar einu į darbą. Kur susitinkame vakare? 
Helena: Susitinkame Laisvės Aikštėje prie Džono Bažnyčios. Tada einame į kiną. 
P: Aišku! Iki, mylimoji!
H: Viso gero, brangusis!

P: Now I am going to work. Where'll we meet tonight?
H: Let's meet at Freedom Square by John's Church. Then we'll go to the cinema.
P: Okay! See you sweetie.
H: Bye dear!

P: Nüüd lähen tööle. Kus kohtume täna õhtul?
H: Kohtume Vabaduse Väljakul Jaani Kiriku juures. Siis läheme kinno.
P: Selge! Tšau kullake!
H: Nägemist kallis!

No comments:

Post a Comment